تشکیل هیاتهای اندیشهورز استانی؛ گامی به سوی تمرکززدایی در تصمیمسازیهای علمی و اجرایی
سومین نشست هیات اندیشهورز استان مازندران در روز دوشنبه 23 مهر 1403 با حضور جمعی از روسای دانشگاههای استان، نمایندگان پارک علم و فناوری، بنیاد ملی نخبگان، جهاد دانشگاهی، شرکتهای دانشبنیان و اعضای حقیقی هیات اندیشهورز در سالن کنفرانس سازمان مرکزی برگزار شد.
در ابتدای این نشست، دکتر حشمتالله علینژاد رییس دانشگاه مازندران و رییس هیات اندیشهورز استان با اشاره به اهمیت درک ضرورتهای امروز و آینده برای دستیابی به پیشرفت پایدار، لازمه این مهم را مداخله مدبرانه، علمی و همهجانبه با بهرهگیری از ظرفیت متخصصان و نخبگان دانشگاهی و مدیران اجرایی دانست و افزود: این موضوع به کرات در منابع و تعالیم دینی ما مورد تاکید قرار گرفته است. در آیات شریفه قرآن کریم، خداوند متعال به دفعات، انسانها را به خواندن، دیدن، شنیدن، سیر و سفر کاوشگرانه و استفاده از قوه تعقل و اندیشه دعوت نموده و امیرمومنان حضرت علی(ع) در خطابه خود به مالک اشتر فرمودهاند: «هرچه بیشتر با دانشمندان و فرزانگان همنشینی و همراهی کن تا موجبات سامان امور کشور فراهم آید».
در ادامه این نشست، دکتر سلیمی معاون پژوهش و فناوری ستاد علم و فناوری، سخنان خود را که به صورت آنلاین برای سایر دانشگاههای کشور پخش میشد، با محوریت گام دوم شورای عالی انقلاب فرهنگی ـ تحول در حکمرانی علم و فناوری آغاز کرد.دکتر سلیمی ضمن اشاره به تاریخچه شکلگیری شورای عالی انقلاب فرهنگی و جایگاه آن در نظام حکمرانی کشور، مهمترین ماموریت شورا را حکمرانی قدرت نرم نظام در عرصه فرهنگ و دانش دانست.
معاون پژوهش و فناوری ستاد علم و فناوری یادآور شد که در حال حاضر، شورا در دوران تکامل خود بهسر میبرد و طی این دوران فعالیت، دستآوردهای چشمگیری داشته و اسناد مهمی را در حوزه علم و فناوری تدوین و ساختارهای مهمی همچون بنیاد ملی نخبگان، بنیاد ملی علم ایران و... را ایجاد نموده است.